Het Architectenlab helpt in het bouwtraject

Een grondige verbouwing van je woning, het verplaatsen van een keuken of badkamer of op zoek naar advies over zelfbouw? Het Architectenlab geeft antwoord. Steeds meer mensen laten zelf een huis bouwen, samen met een architect.

Architectenwinkel
Het Architectenlab is een initiatief van de Architectenwinkel, een landelijk initiatief van de branche-organisatie (BNA) waarbij erkende architecten op vrijwillige basis, op het wekelijkse spreekuur, voorlichting en advies geven om duidelijk te maken wat een architect in een bouwtraject kan betekenen.

Een grondige verbouwing van de hele woning, het verplaatsen van een keuken of badkamer of op zoek naar advies over zelfbouw? De Architectenwinkel biedt raad. Steeds meer mensen doen het. Zelf een huis laten bouwen, samen met een architect. Het zet de deur open naar het verwezenlijken van een droom. Want een architect kan de esthetische, functionele en technische wensen omzetten in een concreet ontwerp en uiteindelijk een bouwwerk.
 
Maar een architect doet meer. Hij of zij adviseert in het voortraject, regelt bouwvergunningen, beoordeelt offertes van aannemers en houdt toezicht tijdens de bouw. Daarmee bespaart de architect geld en tijd en neemt hij veel zorgen uit handen. En vooraf weet de opdrachtgever precies waar hij/zij aan toe is.