Tips, verbouwen zonder peperdure rekening

verbouwen
Je huis verbouwen is – mits goed uitgevoerd – een manier om de waarde van je woning te verhogen. Maar een aanpassing aan je woning kan duur uitpakken. 

Nu de crisis achter de rug is, trekt de huizenmarkt weer aan. Dat de vlag nog niet helemaal uit mag, benadrukte vastgoedonderzoeker Calcasa. De organisatie stelde dat er op dit moment 340 duizend huizen minder opbrengen dan de consument er eerder voor betaald heeft. Wat te doen als je de waarde van je huis op wilt krikken? Verbouwen blijkt een optie. Een goede manier om je woning in waarde te laten stijgen, is het uitbouwen van de leefruimte, stelt woordvoerder van consumentenorganisatie Vereniging Eigen Huis Hans André de la Porte.

Verbouwkosten drukken

André de la Porte raadt consumenten aan een goede begroting te maken. “Vergelijk bijvoorbeeld drie aannemers en geef duidelijk je wensen op.” Wanneer je als consument de offertes van aannemers vergelijkt, moet je er goed op letten dat het btw-tarief staat vermeld. “Stel dat dit niet het geval is, dan blijken je kosten uiteindelijk toch hoger uit te vallen.”

Ga je vervolgens in zee met een aannemer, dan is het belangrijk om een duidelijke planning te maken. “Spreek een heldere begin- en eindtijd af voor de werkzaamheden met een formeel opleveringsmoment”, adviseert hij. André de la Porte raadt consumenten aan samen te werken met aannemers die aangesloten zijn bij het keurmerk BouwGarant (voor grote partijen) of Vlok (voor kleine spelers). “Deze bedrijven zijn gekoppeld aan een geschillencommissie, waar je als consument gebruik van kunt maken als je ergens echt niet uitkomt.”

Nieuwbouw/Verbouw XL

Tijdens Nieuwbouw/Verbouw XL check je alle mogelijkheden rondom het verbouwen van jouw huis. Ga vrijblijvend in gesprek met aannemers en ontvang meteen advies en informatie rondom de financiering. Nieuwbouw/Verbouw XL biedt de oplossing voor al jouw vragen.

Bron: NU.nl