Op historische grond: Engelse Park

historisch, Engelse Park, nieuwbouw
Het is een van de mooiste locaties van Groningen-Zuid, vlakbij het Sterrebos, de uitvalswegen en het centrum van Groningen. Op dit moment is er een begin gemaakt met de ontwikkeling van een nieuw woonpark met ongeveer 95 koopwoningen. Geheel naar Engels voorbeeld en stilletjes verwijzend naar de historie van de plek wordt veel aandacht besteed aan het wonen in een groene en rijke setting met veel bomen, water en natuurlijke elementen.

De locatie van Engelse Park ligt precies op de plek waar soldaten uit de eerste wereldoorlog opgevangen werden. Speciaal voor deze soldaten werd een kamp ingericht met diverse voorzieningen, wat in de volksmond al snel ‘Engelse Kamp’ werd genoemd, het is dus echt wonen op historische grond.

Aangezien de ringweg volledig ondertunneld wordt, vormt Groningen Zuid straks het groenste gedeelte van ‘Stad’. Een nieuw park wordt aangelegd en zal verbonden worden met ander groen in Groningen. De woningen in het Engelse Park hebben dan ook niet voor niets uitzicht op het park, bomen en water.

Nieuwbouw/Verbouw XL
Ontdek in het weekend van 17, 18 en 19 november alle details van deze Engelse appartementen, met historische achtergrond bij Boekholt&Partners en Pandomo. Kijk hier voor meer informatie over alle nieuwbouwprojecten die gepresenteerd zullen worden op de beurs!