Blijvend stijgende huizenprijzen

huizenprijzen

Het is momenteel algemeen bekend dat de prijzen van koopwoningen in Nederland blijvend stijgen. Het Centraal Bureau voor Statistiek presenteerde recentelijk nieuwe cijfers, hieruit blijkt dat er zelfs sprake is van de hoogste prijsstijging sinds 2002. Ook in Groningen en Drenthe is deze prijsstijging steeds meer voelbaar. 

Huizenmarkt

In het eerste kwartaal van 2017 werden in Groningen bijna 1650 huizen verkocht, in Drenthe waren dat ongeveer 1590 woningen. Vergelijk dit met het eerste kwartaal van 2011, waar er in Groningen ongeveer 950 en in Drenthe ruim 800 huizen verkocht werden en het verschil is duidelijk te zien. Naast het gegeven dat er zichtbaar veel meer huizen verkocht worden, zijn deze huizen ook nog eens een stuk duurder dan een jaar geleden. Landelijk gezien zijn de huizenprijzen met bijna 7% gestegen. 

Vergroot je kansen

Het kopen van een huis is niet bepaald makkelijk, laat staan een geschikt optrekje vinden, matchende met jouw budget. Vergroot daarom je kansen en kom in het weekend van 17 t/m 19 november naar Nieuwbouw/Verbouw XL. Ontdek de nieuwste projecten, ga in gesprek met makelaars en ontdek meteen de mogelijkheden rondom de financiering. 

Bron: Dagblad van het Noorden